Neuro superushqimet ose suplementet per trurin

img-18


A e dini se truri i njeriut përbën vetëm rreth dy për qind të peshës trupore?

Dhe merrni parasysh faktin qe: mesatarisht, truri merr 20% të energjisë së trupit. Kjo do të thotë se truri juaj ka një punë të madhe për të bërë. Ju e përdorni vazhdimisht, edhe kur jeni duke fjetur. Truri juaj ka nevojë për ushqim ashtu si pjesa tjetër e trupit tuaj, uji dhe lëndët ushqyese të shëndetshme. Këtu janë disa suplemente për shëndetin e trurit për mbështetje shtesë.

L-theanine

L-theanina është një aminoacid i lidhur me neurotransmetuesin glutamat. Më së shpeshti gjendet në gjethet e çajit jeshil. L-theanina ndikon në aktivitetin e valës alfa të trurit, i cili besohet se ndihmon në ofrimin e efekteve të tij të dobishme.** Ai gjithashtu  ndihmon në qetësimin e trurit dhe rikthimin e humorit.** L-theanina gjithashtu ndërvepron me neurotransmetuesin GABA (gama -acidi aminobutirik) dhe ndihmon me stresin e rastësishëm.** Kur kombinohet me kafeinë, l-theanina fokus mendor duke ndihmuar me vëmendje.**

GABA

Stresi i përditshëm kërkon përdorimin e të gjitha aftësive tuaja, veçanërisht shëndetin optimal të trurit dhe sistemit tuaj nervor. Këtu hyn në lojë GABA. Acidi gama-aminobutirik (GABA) njihet për rëndësinë e tij në funksionimin e sistemit nervor dhe për punën me qendrat e humorit të trurit.** GABA 750 mg mund të ndihmojë në mbështetjen e relaksimit kur përballemi me stres të lehtë dhe të rastësishëm.** GABA është një amino acidi i prodhuar natyrshëm nga trupi që funksionon si një neurotransmetues në sistemin nervor qendror.** Si neurotransmetues, roli i GABA është të mbështesë funksionin qelizor.**

Gingko Biloba

Gingko biloba është vendas në Kinë dhe ka shumë përdorime në praktikat tradicionale të mirëqenies. Edhe pse përdoret në kohët e lashta, ai është ende i dashur sot për qëllime kulinarie dhe shëndetësore. Si suplement, gingko biloba ndihmon në ruajtjen e shëndetit të qarkullimit të gjakut dhe ndihmon në mbështetjen e kujtesës, veçanërisht problemet e buta të kujtesës të rastësishme që lidhen me plakjen.**

DMAE

I njohur shpesh si dimetilaminoetanol, DMAE është një metabolit natyral në trup. DMAE lidhet me kolinën e faktorit B dhe është një pararendës neuro i acetilkolinës.

Acutil Fosforo

Acutil Fosforo është një përzierje e formuluar me nje kompleks lëndësh ushqyese që mbështesin shëndetin kognitiv.** Kjo përfshin fosfatidilserina (e njohur si PS) që luan një rol në çlirimin e neurotransmetuesve dhe transportin e joneve.** Nivelet e PS mund të ulen me kalimin e moshës dhe neuro- PS® Gold™ ndihmon në rimbushjen e këtyre niveleve.** Acutil Fosforo

 përmban gjithashtu . L-asparagine, L-glutamine dhe Vitamin B6** duke siguruar ushqim shtesë për trurin

Për të mbështetur shëndetin e trurit tuaj, themeli fillon me hidratim, ushqim, stërvitje, zakone të shëndetshme të gjumit dhe reduktim të stresit. Suplementet gjithashtu mund të ofrojnë mbështetje shtesë. Vetëm sigurohuni që së pari të diskutoni marrjen e ndonjë suplementi të ri me mjekun tuaj – dhe sillni pyetjet për shëndetin e trurit te mjeku që keni besim.